Seyahat • 01 Ağustos 2017
Yazar: Çocuklu Seyahat

ÇOCUKLA SEYAHAT İÇİN İPUÇLARI

Çocukla Seyahat genel olarak zorlayıcı en önemli engel olarak görülürken, bu düşünceyi kırmanın en basit yolu olarak bunu denemek olduğunu size rahatlıkla söyleyebiliriz. Çocukla seyahat bir engel değil aksine bir ayrıcalıktır. Evin içinde kapalı kalan çocuk mu daha mutludur? Seyahat eden mi? Bunu deneyip siz karar verebilirsiniz.

Çocukla Seyahat İçin İpuçları

  1. Çocukla seyahat etmenin en kolay yolu çocuğun uyku saatinden geçer. Eğer uyku saatini seyahat saatine denk getirmeyi başarabilirseniz şüphesiz en rahat yolculuğunuz olacaktır.Otomobil, uçak, tren... Hepsinin ortak özelliği olabilecek bir şey yapmak sizin elinizdedir. O da çocuğa rahat uyuyabileceği bir ortam yaratmaktır. Özellikle uçak yolculuğu belki de en zorudur. Ancak uçak firmalarının bu zorluktan haberdar olduklarını ve fazlasıyla yardımcı olabildiklerini unutmamalısınız.
  2. Beslenmeyi bir aktiviteye çevirebilirseniz bu da size zaman kazandıran önemli bir etkinlik olacaktır. Örneğin uçak veya tren yolculuklarında çevredeki çocuklara ve diğer yolculara elindeki besini ikram etmesini isteyebilirsiniz. Genelde insanlar çocukların bu davranışını gülümserler ve bu durum bir anda oyuna dönüşebilir.Hangi yiyeceği tüketeceğini kendisine seçenekler sunarak oyun haline getirebilir, eğlendirirken beslenmesini de sağlayabilirsiniz.
  3. Rahat kıyafetler giymek nasıl ki biz yetişkinlerde rahat bir seyahat geçirmemiz için yardımcıysa, aynı şey çocuklar için de geçerlidir. Çocuğunuza seyahatten önce rahat kıyafetler giydirirseniz, uyku süresinin kısalmasını engelleyebilir, huysuzluk yapmasını önleyebilir ve fazla terlemesi/üşümesini dengeleyebilirsiniz.
  4. Seyahat sırasında en büyük yardımcınız ise oyuncakları olacaktır. Yolculuğa çıkmadan önce hiç görmediği ya da çok sevdiği bir oyuncağı yanınıza alırsanız bu size ekstra bonus olarak geri dönecektir :)Çocukların genelinde oyuncaktan ziyade farklı nesnelere ilgi duyma vardır. Otobüsün perdesi, arabanın emniyet kemeri tokası, uçağın dergileri vb. nesneler yolculuk sırasında saatlerce ilgisini çekip oyalayabilir. Ama oyalayamama ihtimaline karşılık siz yanınıza ilgi duyabileceği bir kaç parça almayı ihmal etmemelisiniz.
  5. Seyahat ederken çocuğun seyahate bakış açısına da cevap vermeyi unutmamalısınız. Her çocuk müze gezip antik tiyatroya bakmaktan hoşlanmayabilir. Bu nedenle seyahat planı yaparken günleri buna göre ayarlayıp esnetmelisiniz. Örneğin 2 saat önemli yer gezip 1 saat park molası vermek herkesi rahatlatacaktır. Biz seyahatlerimizde bu taktiği uygulayıp çok rahat ediyoruz.Bu durum seyahat sürenizi uzatabilir. Yani 2 günde gezilecek bir şehri 3 günde yetiştiremeyebilirsiniz. Ama unutmayın ki çocukla seyahat etmenin en güzel yanı dünyanın bir başka ucunda 1 gün daha fazla kalabilme şansını bu sayede yakalayabilmektir.

www.cocukluseyahat.com/

ÇOCUKLA SEYAHAT İÇİN İPUÇLARI” ile ilgili 3 yorum

  1. Biz 2,5 yaşındaki oğlumuzla seyahatlarimiz için önceden düşünülmüş acil durum çantası hazırlıyoruz. Yapıştırmalı, yapbozlu, boyamalı veya oyunlu kitaplar, minik karakterler, minik araçlar, lego benzeri çok az parçalı ama geçmeli el oyalayan oyuncaklar gibi çantada az yer kaplayan ama her sıkıldığında bir diğerine geçiş yapabileceğimiz çeşitlikte yardımcımız oluyor. Çubuk kraker, meyve, kurabiye gibi sevdiği atıştırmalıklar, arabadaysak sevdiği müzik listeleri, çevremizde insanlar varsa tanışma oyunları, sohbetler ve mümkün olduğunca rutininden taviz vermemek (uykusu, yemeği) bizim seyahatlerdeki en büyük kurtarıcılarımız.

  2. Tam ihtiyacım olduğu anda karşıma çıktı yazınız. Emeğinize sağlık gerçekten çok beğendim. Önümüzdeki haftasonu tatile çıkacağız uçakla. Ama ne yapacağımızı bilmiyorduk. Tatil strese döndü bizim için :D:D Bu yazınız biraz fikir verip rahatlattı. Keşke valize ne koyacağımızı da yazsaydınız. 2 gün kaldı ve daha ne koyacağımı bilmiyorum 😀

  3. Çok faydalı bi yazı olmuş teşekkürler. Bende 3 tane var ve onlar büyüyene kadar bi yerlere gitmekten hep korktum. Şimdi keşke deneseymişim diyorum. Belki de hiç gözümde büyüttüğüm gibi olmayacaktı. Bu yazıları hep çok geç keşfettim 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.